Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Häkningsförhandling från Uddevalla tingsrätt. Wilma Anderssons misstänkta mördare begärs omhäktad. Sten-Rune Timmersjö Bild: Isabella Persson
Häkningsförhandling från Uddevalla tingsrätt. Wilma Anderssons misstänkta mördare begärs omhäktad. Sten-Rune Timmersjö Bild: Isabella Persson

Wilma-fallet: Dykare söker återigen i Uddevalla

Under onsdagen söker polisen med dykare efter nya bevis i utredningen gällande det misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson, vilket P4 Väst var först att rapportera om.

Dykarna kom från Stockholm under tisdagskvällen. Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, säger att de kommer finnas på plats ett par dagar.

– Det är jätteviktigt för utredningen att vi hittar fler kroppsdelar, säger han.

Har det hänt något nytt som gör att söker i vattnet igen?

– Nej, det handlar egentligen bara om kompletteringsdyk som vi behöver få gjorda.

I övrigt är han förtegen om vad som pågår i utredningen. Han säger dock att man arbetar med full kraft för att komma så långt det går i att ta reda på vad som hände 17-åriga Wilma Andersson.

Försvann i Uddevalla

Flickan försvann spårlöst den 14 november. Försvinnandet polisanmäldes tre dagar senare och den 19 november greps en man i 20-årsåldern som hade en nära relation till flickan. Mannen är fortfarande frihetsberövad och misstänks på sannolika skäl för mord.

28 november hittades en kroppsdel tillhörande Wilma Andersson och polisen kunde bekräfta att hon var död. Ytterligare två personer, en man och en kvinna, har suttit anhållna misstänkta för brott mot griftefriden och grovt skyddande av brottsling.

Bägge är i 40-årsåldern och har en nära relation till den mordmisstänkta mannen. Åklagare Jim Westerberg försökte få dessa två häktade i början av december men tingsrätten avslog begäran. Misstankarna om brott kvarstår.

Tingsrätten har satt press på utredningen

Enligt åklagaren har misstankarna mot den mordmisstänkta mannen stärkts under utredningens gång. Samtidigt kritiseras utredningen av försvarsadvokaten Beatrice Rämsell, som menar att åklagaren inte har presenterat någon teknisk bevisning.

– Vi får väldigt lite material. Det är svårt för mig att bedöma bevisläget och andra omständigheter, har hon berättat tidigare.

När den misstänkta mannen omhäktades den 3 januari satte även tingsrätten press på åklagaren då man valde att bevilja två veckors åtalsförlängning istället för de fyra veckor som åklagaren ville ha. Detta för att försäkra sig om att utredningen sker så skyndsamt som möjligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.