Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Wilma Anderssons misstänkte mördare till sjukhus

I samband med att 17-åriga Wilma Anderssons misstänkta mördare åtalades under onsdagen fördes mannen från häktet till sjukhus, oklart varför.
Under torsdagsmorgonen kunde dock SVT Nyheter Väst rapportera att 23-åringen är tillbaka i häktet.

Den 23-årige mannen som nu misstänkts för att ha mördat Wilma Andersson har förts till sjukhus, något som Expressen var först med att rapportera. Åklagare Jim Westerberg kunde senare bekräfta den uppgiften för GP.

– Ja, det är även vad jag hört. Men jag vet inte varför, säger han.

Senare under onsdagskvällen säger Jim Westerberg att han inte hört något nytt, men att han utgår ifrån att händelsen inte är allvarlig.

– Då hade det nått mig. Man får ju reda på om det är något allvarligt, så jag litar på att jag får uppdateringar.

Mannens advokat Beatrice Rämsell är dock tystlåten om händelsen.

– Jag förstår att ni måste fråga men jag kan inte kommentera det. Det är ingenting jag vill kommentera överhuvudtaget, säger hon till Bohusläningen.

Starkaste bevisningen

På torsdagsmorgonen var mannen tillbaka i häktet. Polisen vill dock inte uppge vad anledningen var till att mannen fördes till sjukhus.

– Vi vet varför men det är inget vi kan berätta, jag kan däremot bekräfta att han lever och är tillbaka på häktet, säger polischef Sten-Rune Timmersjö till SVT Nyheter Väst.

Det var på onsdagsförmiddagen som stämningsansökan gällande bland annat mordet på 17-åriga Wilma Andersson lämnades in.

LÄS MER: Mordet på Wilma Andersson: Här är åklagarens bevis mot pojkvännen

Den 23-årige mannen, Wilmas pojkvän, står åtalad misstänkt för att ha mördat tonårsflickan och även för brott mot griftefriden.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha dödat henne med "upprepat trubbigt våld", "och/eller annat våld som inte närmare kan preciseras".

Ett av de starkaste bevisen är fyndet av en kroppsdel som tillhör Wilma Andersson i den misstänktes lägenhet. Men det finns även blodspår från Wilma i bostaden och på en större kökskniv.

Dessutom finns det tydliga tecken på att någon har städat i lägenheten i ett försök att dölja blodspår. Vissa utredningsåtgärder visade ändå blodbesudlingar i lägenheten.

23-åringen nekar till brott.

LÄS MER: Pojkvännen: "Jag är inte kapabel till mord"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.