Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 30-årsåldern fick klippas loss och föras till sjukhus efter att ha voltat av vägen i Bohus i Ale kommun. Bild: Christer Grändevik

Voltade av vägen - fick klippas loss

En bil körde av vägen i hög hastighet och voltade i Ale kommun. Föraren fick klippas loss av räddningstjänsten och är förd till sjukhus. – Bilen är ordentligt tilltygad och föraren också, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare vid Bohus räddningstjänstförbund.

Vid 19-tiden på torsdagskvällen körde en ensam förare av vägen i Bohus i Ale kommun.

– Förloppet är att han kommit in på vägräcket i relativt hög hastighet, vilket gjort att bilen hamnat på taket och glidit ner för vägkanten. En person var fastklämd i bilen och vi fick klippa loss honom innan ambulansen kunde föra honom till sjukhus, säger Kristoffer Gottlieb.

Allvarligt skadad

Föraren, en man i 30-årsåldern uppges av räddningstjänsten vara allvarligt skadad. Vägen spärrades av helt i samband med olyckan, men vid 20.20 berättar Kristoffer Gottlieb att avspärrningarna var på väg att hävas.
– Bilen står kvar, men den står ute i vägkanten, så vi säkrar bara platsen så att det inte läcker från den. Polisen har sagt att de inte ska ta med den för teknisk undersökning, säger han.

Enligt polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka, men vet inte mycket om själva händelsen.
– Vi har skickat en patrull till sjukhuset, vilket är rutin när vi inte har uppgifter på föraren för att ta reda på vem det är och hur skadeläget ser ut, säger Ulla Brehm, presstalesperson hos polisen i Västra Götaland.

Finns det någon brottsmisstanke?

– Det är för tidigt att säga, vi har gjort de åtgärder vi behöver göra på platsen, men vi behöver såklart hålla ett förhör med föraren när det är möjligt, men jag vet inte skadeläget så det får göras när det går.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.