Vittne tog upp jakten på misstänkt rattfyllerist

När mannen och kvinnan befann sig inne på vägkrogen uppfattades de som kraftigt påverkade. När de sedan lämnade krogen i en bil följde ett vittne efter.
– Vittnet är våra ögon i det här, vilket gör att vi efter en stund själva får korn på den här bilen, säger Christer Fuxborg på polisen.

ANNONS
|

Klockan är 17.43 på fredagskvällen när vittnet ringer och berättar om duons uppträdande och att han kör efter dem i sin egen bil.

Färden går längs småvägar intill E6 strax norr om Varberg, och efter drygt en timme får en polisbil kontakt med de misstänktas fordon, med hjälp av vittnesuppgifter.

– Patrullen känner till den här mannen sedan tidigare och när de försöker stanna bilen, vägrar han, och börja vända och snurra runt för att skaka av oss, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Krockar med lyktstolpe

Klockan 19.13 inleds en kortare jakt som pågår i fem minuter innan den jagade bilen krockar med en lyktstolpe.

ANNONS

Mannen som ska ha kört bilen är nu misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik, och för att inte ha stannat på polisernas tecken.

Både han och kvinnan kan eventuellt också ha skadat sig i samband med att de körde in i lyktstolpen.

– Men jag vet inget om skadeläget, utan jag kan bara se att de har avförts i ambulans till sjukhus, säger Christer Fuxborg.

Presstalespersonen hyllar vittnet som han menar blev avgörande i att polisen fick stopp på den misstänkta fyllekörningen.

– Utan vittnet hade vi ju inte vetat var den här bilen tog vägen, vittnet är våra ögon i det här, säger Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS