Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vinnare som helst väljer att skriva fantasy

Vinnarna i årets omgång av Partille Stories är utsedda. En av dem är Elliot Wahlgren, en kille som verkligen gillar att skriva. Hans berättelse utspelar sig på en kryssning där båten sjunker och några passagerare hamnar i en livbåt.

Det var fjärde året som kommunens grundskoleelever fick chansen att delta i läs- och skrivprojektet Partille Stories. Årets tema var dagbok.

– Först tyckte jag det lät lite jobbigt, men så fick jag en idé. Jag tänkte att jag måste skriva något som sticker ut, ingen vanlig dagbok alltså, säger Elliot Wahlgren som går i årskurs sex i Furulunds skola.

Hans berättelse vann omröstningen i klassen och därefter blev han en av finalisterna. När det sedan stod klart att han var en av vinnarna blev han glatt överraskad. Klasskamraterna applåderade och tyckte det var stort.

För Elliot Wahlgren går det inte en dag utan att han skriver. Just nu håller han på med en lite längre berättelse av fantasykaraktär.

– Det handlar om en trollkarl som ska stoppa världen, men så händer det en massa saker.

Tillsammans med sin tvillingbror William har Elliot skapat en mängd olika karaktärer och de får ibland ta plats i hans berättelser. Båda bröderna drömmer om att bli skådespelare, men Elliot vill också bli författare.

Hans berättelse Flytande blev det vinnande bidraget i årskurs 4-6. August Marmander i Oxledsskolan vann med sin berättelse Georges dagbok bland eleverna i årskurs 1-3, Agnes Åseskog i Furulunds skola i årskurs 7-9. Hennes berättelse heter: Jag är ju bara ett barn.

Vinnarberättelserna finns liksom alla finalisters att läsa på kommunens hemsida.

De två yngsta vinnarna får nu som pris ett besök av författarna Anders Olsson och Sören Jacobsson, som bland annat skrivit böckerna om Sune. För den äldre vinnaren väntar ett besök av skådespelaren och författaren Morgan Alling.

Marika Abrahamsson, utvecklingsledare i Partille kommun, är glad åt det växande intresset för projektet.

– Allmänheten får ju rösta på sin favorit och vi har någonstans mellan 1 500 och 2 000 röster. För deltagarna innebär det att motivationen höjs eftersom de har verkliga läsare, inte bara skolkamrater, säger hon.

Finalisterna kommer också att bli inbjudna till en skrivardag under våren där de får chans att utveckla sina färdigheter ytterligare.

– Många unga Partillebor är intresserade av att skriva. Redan nu har jag fått frågan från eleverna om nästa års tema, säger Marika Abrahamsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.