Viltolycka på Orust – föraren chockad

En bilist körde på en älg i Varekil på Orust på torsdagkvällen.

ANNONS
|

Olyckan hände cirka 19.15 på väg 178 i närheten av Stala bygdegård. Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen. Föraren uppges vara chockad, det är oklart om han fick några fysiska skador.

Inga andra fordon var inblandade.

Viltolyckorna har varit många i Västsverige i höst. Nyligen rapporterade GP om vad som kan ha varit ett rekord – 23 viltkrockar under loppet av cirka fem timmar.

– Älgjakten pågår vilket gör att djuren rör på sig mer än de brukar. Det är viktigt att hålla uppsikt åt sidorna och hålla rätt hastighet, konstaterar polisens talesperson Anna Göransson

ANNONS

Polisen har tidigare rekommenderat bilister i vilttäta områden att ligga nära mittlinjen, för att få lite längre tid att reagera, samt att använda helljus om möjligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS