Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.  Bild: Olof Ohlsson
Arkivbild. Bild: Olof Ohlsson

Villabrand på Öckerö

Det har brunnit i konstruktionen mellan våningarna på en villa på Öckerö. Branden är nu släkt. En person har fått lindriga brandskador.

Det var vid halv elva tiden på måndagsmorgonen som SOS Alarm tog emot larm om att det brinner i en villa på Öckerö. Två brandbilar och en mindre brandbil är på plats för att släcka

– Det brinner i konstruktionen mellan övervåningen och undervåningen, säger Daniel Lycklid.

Enligt Lycklid var det inte en kraftig brand, men eftersom branden är i konstruktionen var den svår att släcka.

Branden är släckt

Vid 13-tiden brann det fortfarande. Räddningstjänsten hittade nya glödbränder mellan våningarna och jobbade febrilt med värmekamera och skärsläckning för att få kontroll över situationen.

– Det är ett gammalt hus så det har spritt sig på olika ställen. Det finns olika innerväggar, och det blir lite lurigt. Som läget är nu har vi fått ner intensiteten ganska mycket men vi vågar inte säga hej än, säger Daniel Lycklid.

Strax före klockan två på eftermiddagen meddelade räddningstjänsten att branden var släkt.

– Vi har släkt branden nu. Men vi kommer att bevaka villan för att försäkra oss om att det inte brinner någonstans som vi har missat och så att branden inte tar fart igen, säger Daniel Lycklid.

Enligt honom är villan rökskadad och räddningstjänsten har varit tvungen att riva sönder väggar och golv för att släcka den.

En person lindrigt brandskadad

Branden ska troligen ha startat på spisen i köket, enligt Daniel Lycklid. Det började brinna på spisen och sedan ska branden ha spridit sig upp i fläkten och i konstruktionen. En person ska ha fått lindriga skador.

– En person har fått lindriga brandskador, men personen har inte sökt vård, säger Daniel Lycklid.

De boende ska ha försökt släcka branden själva innan brandkåren anlände till platsen, men ska inte ha lyckats släcka den. Enligt polisen ska de boende nu befinna sig i ett annat hus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.