Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Villabrand i Svenljunga

Eldlågor slår ut från taket på en villa i Svenljunga, det meddelar räddningstjänsten. Ett 15-tal brandmän är på plats och bekämpar lågorna – men man har nu insett sig besegrade.
– Vi kommer inte att kunna rädda villan, säger Julia Karlsson vid räddningstjänsten.

Det var vid 13-tiden under tisdagen som räddningstjänsten larmades om en villabrand i ett mindre bostadsområde i Svenljunga.

När insatsledaren kom till platsen syntes kraftig rök från taket. Situationen spann snabbt utom kontroll.

– Det är tyvärr så att vi nu har en fullt utvecklad brand, med lågor som slår upp ur taket, sade Andreas Leandersson, räddningschef i beredskap vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Många på väg

Rökdykare som befann sig i huset fick lämna andra våning på grund av rasrisk, och riktade i stället in sig på att försöka rädda första våningen. Senare fick rökdykarna lämna också första våningen.

– Vi kommer att låta villan brinna ner under kontrollerade former. Men vi kommer inte att kunna rädda villan, säger Julia Karlsson, kommunikatör vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund..

Hon berättar att inga personskador har rapporterats in. Totalt 15 brandmän närvarar i släckningsarbetet och man kommer att stanna på plats under tisdagskvällen och framåt för bevakning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.