Villa totalförstörd i våldsam brand

Ett äldre par i 70-årsåldern kunde bara titta på när deras villa totalförstördes i en våldsam brand under lördagsförmiddagen. – Köksfönstret exploderade och det kom ut eldsvådor, säger ett ögonvittne.

ANNONS
|

Klockan 11.10 kom larmet om att det brann i en enplansvilla i Skrea utanför Falkenberg, skriver Hallands Nyheter. Ett äldre parsom bor i huset lyckades ta sig ut oskadda med lättare rökskador.

En grannei området råkade komma hem samtidigt som brandkåren körde in på gatan.

– Jag var i sådan chock och trodde förstatt det var mitt hus som brann.

– Jag blev fruktansvärt skärrad och det äldre paret som bor där är jämt ute i trädgården och grejar. Jag såg hur mannen tvingades krossa rutan på sin bil för att få bort den från det brinnande huset. Man tror inte det är sant. Det är så hemskt.

ANNONS

– Men det var skönt att se att de som bor där var ute ur huset, säger grannen.

Mikael Svensson,räddningsledare på räddningstjänsten, kan konstatera att branden startade inomhus.

– Ägaren säger att branden startade i en värmepanna. Men det är inget som jag kan verifiera.

– Branden har spridit sig upp i taket och villan är totalskadad, allt utom garaget är sönderbränt. Taket har rasat in.

Räddningstjänstenvisste snabbt att det inte fanns någon människa inne i det brinnande huset. Det brann i flera rum samtidigt.

Första styrkan på plats försökte med både pulversläckare och släckgranater utan att lyckas.

– Vi försökte att gå offensivt och släcka branden. Men det hade brunnit såpass mycket när vi kom så det fanns inte så mycket vikunde göra, tyvärr, säger Mikael Svensson.

En halvtimme in i släckningsarbetet meddelade räddningstjänsten att totalbranden hade dämpats och att det inte fanns någon spridningsrisk till villorna i närheten.

– Men två villor, som låg i vindriktningen, fick en hel del rök mot sig och kan ha påverkats av det. Vi ska gå igenom dem.

Räddningstjänsten hjälpte det äldre paret att rädda de värdesaker som man kom åt. Men i stort sett allt är totalförstört.

ANNONS

– De som bor där är chockade, säger Mikael Svensson.

Släckningsarbetet höll på i nästan två timmar och strax före klockan 13 var allt släckt.

ANNONS