Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Branden fick ett våldsamt förlopp. Bild: Niklas Göransson

Villa och garage totalförstördes vid våldsam brand

En villa med ett intilliggande garage totalförstördes vid en våldsam brand i Vårgårda kommun på fredagskvällen.

Vid midnatt var branden under kontroll.

– Men vi kommer att vara kvar under natten för bevakning och eftersläckning, säger man vid räddningstjänstens ledningscentral i Göteborg.

Larmet kom in strax före 20.30 på fredagen.

– När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad – dels i bostadsdelen, dels i ett intilliggande garage, säger Ola Nilsson vid SOS alarm.

Spridningsrisken uppgavs vara stor.

– Vi skyddade en intilliggande lada som hotades av branden. Det fanns även risk för att branden skulle spridas till terrängen, säger Anders Helmborn vid räddningstjänstens ledningscentral i Göteborg.

Ingen skadad

Brandmännen lyckades begränsa skadorna till villan och garaget som dock uppges vara totalförstörda.

Branden var väldigt intensiv och räddningstjänsten hade som mest sex enheter på plats från Alingsås, Vårgårda och Borås. Även ambulans har sänts till platsen.

– Enligt de uppgifter vi har ska dock ingen person ha befunnit sig i någon av fastigheterna när branden bröt ut, säger Anders Helmborn.

När brandresterna svalnat kommer polisen att göra teknisk undersökning.

– Vi har upprättat en anmälan om mordbrand, men var det hela slutar återstår att se efter teknikernas granskning, säger Magnus Nordqvist, vakthavande polisbefäl.

På påskaftons morgon kan räddningstjänst meddela att man bevakat branden under natten utan att den ska ha blossat upp igen. Några nya uppgifter om vad som kan ha orsakat branden finns i nuläget inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.