Villa brann ner i Trollhättan

Natten till måndag fick räddningstjänsten larm om en villa i Trollhättan som var helt övertänd. Det är andra gången på en vecka som räddningstjänsten fått rycka ut på bränder på samma adress.

ANNONS

Larmet om villabrand kom till SOS Alarm klockan 02.38 natten till måndag. En villa i Upphärad, i Trollhättan, stod i lågor.

LÄS MER:Garage brann i Upphärad

– Det var boende i närheten som såg lågor och larmade. Vi såg lågorna på långt håll när vi närmade oss platsen – det var en fullt utvecklad brand, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten lät huset brinna ner.

– Det slog lågor genom tak och rutor. Vi hade inte haft så mycket vatten att kunna släcka fastigheten. Den var helt övertänd.

Andra branden på två veckor på samma adress

Räddningstjänsten är på morgonen kvar på platsen med en tankbil och några män.

ANNONS

– Vi bevakar så att inte gnistregnet sprider sig. Vi kommer att avsluta nu på morgonen, säger Tony Karlsson.

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand och en teknisk undersökning ska göras när allt är släckt.

– Räddningstjänsten kommer att låta villan brinna ner till grunden. Vi har pratat med en kvinna som bor i huset och gör bedömningen att det inte finns någon person kvar i huset, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl hos polisen i region väst.

Det är andra gången på en vecka som det brinner på samma adress. För en vecka sen fick räddningstjänsten släcka en garagebrand intill fastigheten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS