Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Villa brann med öppna lågor – stort räddningspådrag

En villa i Hovhult i Uddevalla brann med öppna lågor på lördagseftermiddagen. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.
– Branden började i köket och spred sig, säger Jonas Gustafsson vid räddningstjänsten.

Det var vid klockan 15.30 på lördagen som SOS Alarm larmades om en villabrand i Uddevalla. Det brann i en villa i Hovhult och räddningstjänsten var på plats med tre enheter tillsammans med en ambulans.

– Branden började i köket och spred sig sedan. Jag har fått till mig att vi har branden under kontroll nu, sa Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Mitt Bohuslän vid klockan 16.20.

Barn i huset

Enligt räddningstjänsten brann det med öppna lågor. Initialt var det svårt att bedöma hur länge släckningsarbetet skulle pågå, men efter knappt 1,5 timme började brandmännen avveckla från platsen.

I huset vistades villaägarna tillsammans med sina barn. Branden spred sig från köket vidare i huset och under en dryg timme stod huset i lågor.

Kastruller glömdes på spisen

Ingen uppges ha blivit skadad i samband med branden men polisen har skrivit en anmälan kring händelsen.

– Vi skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, de hade glömt kastruller med olja på spisen, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Strax innan klockan 17.00 var branden helt släckt och räddningstjänsten lämnade platsen.

– Den är släckt, nu avser vi att lämna över till ägaren eller dennes försäkringsbolag att ta hand om det här, säger Jonas Gustafsson på räddningstjänsten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.