Villa övertänd i Lysekil

Räddningstjänsten från tre olika stationer ryckte ut på en insats gällande en kraftig villabrand i Lysekils kommun. En man skadades i branden och har förts till sjukhus.
– Vi har riktat in oss på att skydda intilliggande hus, säger Fredrik Meurk, inre befäl på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

ANNONS
|

Vid 08.20-tiden under fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en villabrand i Brastad i Lysekils kommun.

– Vi har har helt övertänd villa, sa Fredrik Meurk, inre befäl på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Enheter från tre olika brandstationer ryckte ut på larmet.

– Det är 20 meter till intilliggande hus. Vi har riktat in hos på att skydda dem. Vi har enheter från Brastad, Lysekil och Munkedal, sa Fredrik Meurk.

Huset är utrymt enligt räddningstjänsten. Enligt polisen har en man som befann sig i huset fört till sjukhus med brandskador.

– Villan är totalförstörd men vi håller på att minska bemanningen lite, berättade Fredrik Meurk vid 11-tiden.

ANNONS

Man skadad i branden

En man boendes i huset lyckades ta sig ut, men skadades. Enligt polisen har han förts till sjukhus med lindriga brandskador.

– Jag har inget skadeläge, men mannen ska ha fått lite brännskador runt ansiktet, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Vid klockan 12.30 beräknades släckningsarbetet vara i stort sett färdigt, men räddningstjänst är kvar på platsen för efterbevakning.

– Det kommer stå och ryka länge och vi är där och efterbevakar, säger Fredrik Meurk.

Det är i nuläget oklart vad som orsakade branden. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS