Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Villa övertänd i Halmstad – ett barn saknas

En våldsam brand har sedan midnatt härjat i en villa Halmstad. Tre vuxna har förts till sjukhus och ett barn i skolåldern som rökdykarna inte lyckats hitta saknas fortfarande. – Det kan vara så att barnet var kvar inne i byggnaden, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vid 23.30-tiden på fredagskvällen larmades räddningstjänsten om att en villa i centrala Halmstad stod i lågor. 

– Villan är helt övertänd. Det var kaotiskt i början av räddningsarbetet, berättade Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i natt.  

Ett barn saknas

Karlborg berättar att några personer i familjen som bor i villan lyckades ta sig ut. Ett barn i grundskoleåldern saknas fortfarande och har inte hittats av rökdykare som har varit inne i huset. 

Räddningstjänsten har under förmiddagen arbetat med eftersläcknignsarbete vid platsen.

Polisen arbetar efter teorin att barnet kan ha varit kvar i byggnaden när branden bröt ut.

– Det är det vi utgår ifrån i nuläget, men vi vet inte säkert förrän vi har undersökt resterna av villan, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Brunnit hela natten

Tre personer fördes i samband med branden till sjukhus. Två av personerna ska ha befunnit sig inne i villan, och den tredje personen är en brandman som i samband med rökdykningen drabbades av lindriga brännskador.

Teknisk undersökning dröjer

Räddningstjänsten har haft personal från tre styrkor på platsen, enligt ett pressmeddelande från räddningstjänsten. Magnus Wijk tror att eftersläckningsarbetet kommer att fortsätta under hela lördagsförmiddagen.

Polisen kan bekräfta att räddningstjänsten kommer att finnas på platsen för eftersläckning åtminstone fram till lunch.

– Först då kommer vi spärra av området och förmodligen blir det först på lördagen som vi kommer att kunna leta i resterna av villan efter en eventuell kropp, säger Thomas Fuxborg.

Efter att polisen har genomsökt platsen kommer en teknisk undersökning att äga rum. 

– När det gäller det saknade barnet så har de som det berör underättats om situationen, säger Thomas Fuxborg.

Kvinna på intensiven

Enligt Hallands sjukhus i Halmstad ska de två personerna från villan som brann vara en kvinna och en man. Mannen var oskadad efter branden och har kunnat lämna sjukhuset. Kvinnan är, enligt sjukhus, lindrigt skadad.

– Hon vårdas för lindiga bränn- och rökskador, säger växeltelefonisten vid Hallands sjukhus.

Kommunen startar krishantering 

Halmstad kommun har under morgonen aktiverat sin POSOM-grupp. Människor som behöver prata och bearbeta händelsen välkomnas av kommunen i Kärlekens kyrka som har öppet från klockan 8.00 på lördagsmorgonen.
Även det saknade barnets skola har informerats om händelsen och håller på att aktivera sin krisorganisation enligt kommunen. 

Polisen kommer enligt Fuxborg att utreda branden som en misstänkt mordbrand för att kunna klarlägga vad som orsakat den. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.