Villans övervåning är övertänd. De boende i huset lyckades ta sig ut.
Villans övervåning är övertänd. De boende i huset lyckades ta sig ut. Bild: Läsarbild

Villa övertänd – boende lyckades ta sig ut

En omfattande brand bröt ut i en större villa i Nödinge på tisdagsmorgonen. Brandmän från fyra stationer bekämpade elden. Enligt räddningstjänsten lyckades de boende i huset ta sig ut i tid.

ANNONS
|

Larmet till villan i Nödinge kom in till SOS klockan 7.38 på tisdagen och ledde till ett stort räddningspådrag.

Drygt 15 brandmän från räddningstjänsten i Nol, Surte, Kungälv och Angered bekämpade den kraftfulla branden.

Lyckades ta sig ut

Även ambulans larmades till adressen i Nödinge. Enligt SOS alarm har ingen person skadats fysiskt vid den omfattande eldsvådan men de inblandade chockades av händelsen.

– Personerna som bor i huset lyckades ta sig ut på egen hand, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Övervåningen på den stora villan var övertänd och lågorna och röken syntes över ett stort område. Vad som orsakat branden är oklart.

ANNONS

Förutom att begränsa skadorna på villan arbetade räddningstjänsten med att hindra branden från att spridas till intilliggande byggnader.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS