Vill ha snabb rondellösning

ANNONS
|

För en vecka sedan skrev GP om trafikstockningen vid Pepparedsrondellen vid Åbro industriområde.

Martin Rettenbacher, som arbetar där, måste då ibland stå i kö i 45 minuter – för att ta sig 200 meter. Artikeln fick webben att koka. De flesta instämde i klagokören om det dåliga kösystemet.

Så här skrev exempelvis en läsare:

Ja! Något har verkligen gått helt snett med de här rondellerna - situationen är ohållbar. Mer regel än undantag att behöva köa en halvtimma minst för att komma ut på motorvägen (om du åker vid 16-tiden från tex Argongatan). Snacka om miljönederlag - med alla som går på tomgång här. Nu måste ni agera!

ANNONS

– Jag har hört talas om problemet, men vet inte till fullo vad det beror på. Det pratas om att rondellen är felkonstruerad, säger kommunalrådet Patrik Karlsson (bilden).

Han tror och hoppas att bekymret bör klaras av ganska snabbt och enkelt.

– Det bör vara ganska enkel åtgärd. Ett högerkörfält i rondellen måste kunna hjälpa en hel del. Det är min känsla i varje fall.

Som GP berättade i förra artikeln finns inte pengar avsatta i nästa års budget. Patrik Karlsson tycker dock att man bör skynda på en lösning.

– Uppenbarligen är det ett problem och man kan inte bara använda befintlig budget till sådant. Det här bör man kunna lösa utanför den, säger Karlsson.

Martin Pettersson, (S) vice ordförande i gatunämnden, är inne på samma linje:

– Vi har diskuterat problemet och något måste göras. Den 10 januari kommer tjänstemännen troligen med ett förslag på en lösning. Helt klart är att detta bör fixas. Vad som ska göras är oklart, det grundar ju sig i flera olika problem där Åbromotet är ett.

Pettersson anser att arbetet med att anlägga en bättre rondell måste gå tämligen fort.

– Kanske får vi ansöka om mer pengar till det här. Jag tror att det här kommer att skyndas på, säger Martin Pettersson.

ANNONS
ANNONS