Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vill ha samlingslokal

Anders Tapper och de andra på gruppbostaden Bäckmansgård har inte längre någon samlingslokal. Den används till personalens möten. Nu anmäler Anders förvaltare Kungsbacka kommun till länsstyrelsen.

Anders Tapper har haft en egen lägenhet på Bäckmansgård i några år. Tidigare kunde både boende och personal umgås i den gemensamma lokalen.

– Det var trevligt att ha ett ställe där man kunde sitta och bara prata eller spela spel. Då kunde man också träffa personalen på ett mer avslappnat sätt, säger Anders Tapper.

Men i början av 2007 togs lokalen bort. Enligt Anders förvaltare Martin Andreasson var förklaringen att personalen behövde lokalen, bland annat för att ha möten och sova där.

– Jag tycker att man borde kunna hitta ett annat ställe för möten. Om jag jämför med andra gruppbostäder så är de personalutrymmen som finns på Bäckmansgård enorma, säger Martin Andreasson.

Han har nu anmält kommunen till länsstyrelsen.

– Enligt LSS-lagen ska det finnas en gemensamhetslokal, det är ju inte så roligt att sitta inne i sin lägenhet jämt. Jag har klagat på det här flera gånger, men inte fått någon respons.

Enligt förvaltningschefen för handikappomsorgen Eva-Britt Apelvi genomfördes förändringen för att få en bättre situation på Bäckmansgård.

– Personalens jourrum låg avsides vilket skapade en otrygghet för de boende, säger hon.

Eva-Britt Apelvi påpekar att förvaltningen inte heller fick några klagomål när de skickade ut information om att gemensamhetslokalen skulle användas av personalen.

– Var det någon som tyckte att det var fel så borde vi ha hört det då.

Men enligt lagen ska de ju finnas en gemensamhetslokal i en gruppbostad?

– Jag vill inte kommentera det eftersom jag tycker att vi har hanterat frågan på rätt sätt. Har vi gjort fel så får länsstyrelsen komma fram till det. Vi kommer inte att göra någon förändring nu.

$1

[email protected]