Föraren skadades inte när bilen kolliderade med en älg på E6, men älgen överlevde inte.
Föraren skadades inte när bilen kolliderade med en älg på E6, men älgen överlevde inte. Bild: Mikael Berglund

Vildsvin på flera vägar under morgonen

Vildsvin på E45, rådjur på riksväg 40 och en påkörd älg på E6. Under tisdagsmorgonen rör sig många djur längs vägarna och riskerar att bli påkörda.
– Det är mycket vilt och det är bra att ha uppsikt även vid sidan av vägen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Enligt P4 Väst ska en grupp på 10-15 vildsvin röra sig på E45 i Trollhättan under tisdagsmorgonen.

Vildsvinen ska ha upptäckts vid fem-tiden på morgonen och de ska befinna sig mellan Gärdhemsrondellen och Ollonrondellen på E45 i Trollhättan. Trafikradion uppmanar till att se upp lite extra när man kör förbi där.

Vid sex-tiden skedde också en viltolycka i Västerlanda i Lilla Edets kommun. En personbil körde på ett vildsvin på väg 625.

– Inga personskador. Ärendet har lämnats över till jägare som ska söka efter vildsvinet där, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

”Många viltolyckor varje dag”

På riksväg 40 har flera rådjur tagit sig innanför stängslet, i höjd med Olsfors, skriver Borås tidning. På E6 vid Stenungsund har dessutom en personbil kört på en älg. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

ANNONS

– Först fick vi in att älgen levde, men den hade avlidit när patrullen kom fram, säger Peter Adlersson.

Inga personskador har rapporterats. Polisen har skrivit en anmälan om trafikolycka, utan misstanke om brott.

– Det är många viltolyckor varje dag vid den här årstiden, speciellt i gryningen. Det är mycket vilt ute, älgar, rådjur, vildsvin och det är bra att ha uppsikt även vid sidan av vägen, säger Peter Adlersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS