Vild jakt på E6 - polisbilar bärgas

Polisen har gripits två misstänkta biltjuvar efter en vild jakt på E6 i Bohuslän. Vid ett tillfälle ska flyktbilen ha stannat och backat rakt in i en efterföljande polisbil. – Två polisbilar måste bärgas, säger polisens presstalesman Tommy Nyman

ANNONS
|

Den vilda jakten började med att en polispatrull skulle stanna en bil, som anmälts stulen, i Kungälv strax efter klockan nio på tisdagen. Föraren valde istället att trampa på gaspedalen varpå en våldsam biljakt inleddes på E6:an.

Jakten fortsatte på småvägar kring Spekeröd utanför Stenungsund, där föraren körde påpolisbilar som följde efter.

La ut spikmatta

Med hjälp av en spikmatta lyckades polisen få stopp på bilen. De misstänkta tjuvarna lämnade då fordonet och flydde till fots.

– Efter att ha lyckats punktera ett av däcken på bilenfortsatte gärningsmännen till fots in i en närliggande skog, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region Väst.

ANNONS

Flera polispatruller sattes in i sökandet och med hjälp av en hundarkom man de misstänkta på spåren. En man greps i skogen och kort därefter greps hans kumpan.

- Med hjälp av polishundar kunde vi gripa de båda männen, säger Tommy Nyman.

Under jakten ska den stulna bilen, en mindre pickup, ha stannat vid minst ett tillfälle och backat rakt in i en polisbil. Under jakten ska också en polisbil har prejats ner i ett dike. Inga polismän ska ha skadats.

– Men bilarna måste bärgas och föraren kommer väl att misstänkas för en hel del brott som till exempel grov vårdslöshet i trafik och tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Tommy Nyman.

ANNONS