Vild biljakt genom Västsverige i natt

Strax efter ett tänkte polisen kontrollera ett fordon i Mullsjö. Då bilen vägrade stanna och istället körde över länsgränsen mot Tidaholm involverades poliser från två polisregioner i jakten.
– De kastade påsar ut ur fönstret som man misstänkte var knark, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Vid 01.15 fick polisen i region Öst ett samtal om en bil som vinglade fram på vägen utanför Mullsjö.

Polisen skickade då flera enheter efter bilen, som vägrade stanna.

– Det ska ha gått fort, men det var ju tack och lov ingen övrig trafik på vägen, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Då bilen körde över länsgränsen mot Tidaholm involverades också polisenheter vid region Väst.

– Det var ganska angeläget att få stopp på den där bilen. De kastade ut påsar genom fönstret som man misstänkte var knark eller liknande, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

Klockan 02.11 lyckades polisen få stopp på bilen i Tidaholm. Där sprang tre män från platsen, men de kunde snabbt infångas av polis.

Polisen kunde sedan söka området där de kastat ut påsarna med hund. Påsarna innehåller misstänkt narkotika.

Samtliga tre fördes då tillbaka till polisen i Jönköping.

– En man i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning, vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott samt framkallade av fara för annan, säger Monica Bergström, presstalesperson i region Öst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS