Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vild biljakt efter inbrott i container

Två män avbröts av polisen när de gjorde inbrott i Träslövsläge, utanför Varberg. Vild polisjakt följde när en av männen hoppade in i bilen och flydde från platsen.

Det var vid fyratiden natten till måndagen som två män sågs av ett vittne göra inbrott på en byggarbetsplats. De hade ställt en bil vid en container och var i färd med att bära ut saker till bilen när polisen kom till platsen. 

En av männen greps direkt. Den andre hoppade ni i bilen och körde mot gamla E6, tätt följd av en polispatrull. Trots upprepade försök från polisen att stoppa bilen vägrade föraren stanna. 

Beslut om spikmatta

Till slut tog polisen beslutet att lägga ut en spikmatta. Den behövdes dock aldrig användas eftersom bilen fick en punka och fortsatte köra ett tag till på fälgarna. När den misstänkte tjuven insåg att han inte skulle komma längre, lämnade han bilen i Tvååker och försökte springa ifrån polisen. 

Polisen satte in en hundpatrull som efter en kortare sökinsats kunde gripa mannen. 

Full av stöldgods

Bilen som mannen flydde i uppges ha varit full med stöldgods. Båda männen fördes till polisstationen för förhör, misstänkta för inbrottet. Bilen har tagits i beslag och kommer genomgå en teknisk undersökning. 

Det är oklart vad tjuvarna har fått med sig. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.