Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi trodde att han snart skulle komma hem

Läraren Nazir Amso var på god väg att tillfriskna, när han plötsligt blev sämre. På torsdagskvällen avled han efter skadorna han fick vid attacken på skolan i Trollhättan.

Under attacken mot Kronans skola den 22 oktober blev Nazir Amso nedhuggen av ett svärd när han försökte stoppa mördaren. Han skadades allvarligt, men var på bättringsvägen. Under torsdagen blev han hastigt sämre och avled kl 19 på torsdagskvällen.

För hans nära och kära kom beskedet som en chock. De trodde att faran var över och väntade på att han skulle komma igen.

Nazir Amso och hans hustru Samira Amso hade sett fram emot att han snart skulle kunna lämna sjukhuset och komma hem till familjen.

– Vår son fyller åtta år den 22 december. Vi var säkra på att han skulle vara hemma med oss då och att vi skulle kunna fira jul här hemma tillsammans, säger hon.

Samira Amso berättar för GP att hon hämtade parets son på fritids på torsdagen. De hade kommit överens om att Nazir Amso skulle höra av sig till familjen efter att han hade röntgats. Efter det skulle de åka till sjukhuset i Trollhättan för att besöka honom.

Men så blev inte.

– Han hörde aldrig av sig. I stället fick jag ett samtal från sjukhuset där de sa att han flyttats till intensivvårdsavdelningen. Vi åkte upp direkt, men då var det för sent, säger hon.

Nazir Amso blev 42 år. Han var matematiklärare på Kronans skola i Trollhättan och omvittnat uppskattad av både elever och personal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.