Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu går det att dricka vatten driekt från kranen igen - men inte i hela Partille.

Vattnet drickbart i södra Partille

Nu slipper stora delar av invånarna i Partille att koka sitt vatten. Prover visar att vattnet nu är tjänligt i bland annat Öjersjö och Sävedalen.

På fredagen meddelade Partille kommun att säkra prover visade att vattnet nu är tjänligt i stora delar av kommunen. Det innebär att 80 procent av hushållen nu slipper koka vatten. De områden som fått grönt ljus är Öjersjö, Sävedalen, Anneberg, Furulund och flera andra områden som ligger söder om motorvägen och väster om Tingsvägen.

Enligt Partilles kommunikationschef Marie Gumabon är förklaringen att arbetet med att rensa ut föroreningen i ledningar under Gamla Kronvägen gått framåt och gett resultat.

Övriga delar av centrala Partille, samt i de norra och östra delarna av kommunen gäller kokningsrekommendationen fortfarande. Kommunen kommer också att placera ut fler vattenposter. De tidigare vattenposterna i grannkommunerna kommer att finnas kvar.

Maria Gumabon kan inte säga när vattnet för alla invånare åter är drickbart igen:

- Vi vet var problemet finns men inte vad det beror på. Det tar också tid att göra rent rören.

Det var den tredje november som föroreningarna upptäcktes i Partille. Då uppmanades alla med kommunalt vatten att koka sitt dricksvatten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.