Vattenläcka drabbade flera hushåll

Delar av Onsala i Kungsbacka kommun har varit utan vatten under onsdagsmorgonen. Anledningen var en läckande vattenledning.

ANNONS
|

Under den tidiga onsdagsmorgonen rapporterade flera boende i Onsala att de hade problem med sin vattentillförsel. En del hade inget vatten alls, andra hade lågt vattentryck medan en del hade missfärgat vatten i kranen.

På kommunens hemsida meddelas bara att "ett antal hushåll i Onsala-området är utan vatten" och att de skulle återkomma med mer information när läckan var lokaliserad.

Strax innan 08.00 ska den kommunala VA-jouren ha hittat läckan och de flesta fastigheter ska åter ha fått tillbaka vattentrycken.

– Det har varit ett tryckfall i ett lite större område vilket gjorde att vatten försvann. Men nu ska trycket öka. Om man inte har fått det tillbaka ska det komma alldeles inom kort, säger Adam Folcker på Kungsbacka kommuns presstjänst.

ANNONS

Anledningen ska vara ett brott i en vattenledning.

– Då tappar man trycket när vattnet strömmar ut i marken. Då får pumparna jobba för mycket.

Hur många som drabbades av läckan är oklart. Men det ska ha berört ett område från Onsala center ner mot Gottskär.

Två fastigheter, som ligger närmast läckan, får vänta till i eftermiddag innan deras vatten fungerar igen. Till dem ställer kommunen ut en vattentank.

ANNONS