Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Varning för ishalka i hela Västsverige

SMHI har gått ut med varningar för plötslig ishalka i flera delar av västra Sverige. – Det verkar vara halt i Halland, det är många som har halkat av ner i dikerna, men det har inte varit några allvarliga olyckor, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, på tisdagsmorgonen.

 

På tisdagsmorgonen har flera trafikolyckor inträffat i Halland.

– Det verkar vara halt i Halland, det är många som har halkat av ner i dikerna, men det har inte varit några allvarliga olyckor, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt vädertjänsten Foreca kommer resten av veckan att bjuda på kyliga mornar och sol längre fram under dagen, då en varmfront är på väg in över Västsverige.

– Det som är mest intressant är att det kommer en varmfront under tisdagsmorgonen. Det kan också bli en del snöfall som sedan övergår till regn och mildare luft, sa meteorologen Erik Rindeskär under måndagen.

"Tänk på hastigheten"

SMHI gick under måndagen gått ut med klass 1-varnignar för plötslig ishalka. Varningarna gäller för bland annat Bohuslän, Göteborg, Halland, och områdena runt Vänern och längre in i landet i Skaraborgsområdet. 

För att undvika olyckor finns flera viktiga saker att tänka på: 

– Tänk framförallt på hastigheten och att det är en längre bromssträcka när det är halt ute, säger Jenny Widén, som även hon arbetar som presstalesperson vid polisen. 

Tommy Nyman uppmanar även människor som inte har satt på sina vinterdäck att börja tänka på den saken. 

– Det är naturligtvis bra att ha nu när det börjar bli halt ute, säger Nyman. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.