Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vandaliserade polisbilar i flera attacker

Två polisbilar tvingades bärgas under natten. När polisen kom tillbaka till bilen efter ett larm hade den plåtskador och framrutan var krossad. Bara en timme senare kastades sten mot en körande polisbil och krossade rutan. – Det kan komma att rubriceras som våld mot tjänsteman, säger Jenny Widén, polisen presstalesperson.

En polispatrull hade åkt på ett larm om en brand i Trollhättan, strax efter klockan 22 på lördagskvällen. Det var en civil polisbil men boende i området ska ändå ha varit medvetna om att det var en polisbil. 

– Man kan se att det är en polisbil, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polisen.

När polis kom tillbaka efter att ha kollat branden hade bilen vandaliserats.

– Den var utsatt för skadegörelse med plåtskador och en krossad framruta, säger Jenny Widén.

Knappt en timme senare körde en annan polisbil förbi när en sten kom flygande. Det var minst en polis i bilen när framrutan krossades, men ingen fick några fysiska skador. 

"Det är mycket allvarligt"

– Det är så himla onödigt och tråkigt, både själva handlingen men även konsekvenserna. Båda bilarna blev ju obrukbara och fick bärgas. I många fall åker polisbilarna från larm till larm. Hade det varit så att de var på väg till ett annat larm hade det tagit längre tid och det är mycket allvarligt.

Händelserna rubriceras till en början som skadegörelse, men enligt Jenny Widén kan rubriceringen komma att ändras.

– Det är inregistrerat som skadegörelse, men kan naturligtvis bli våld mot tjänsteman. Man har ju kastat sten mot en polis.

Tar gärna emot tips

Polisen utesluter inte att händelserna är kopplade till varandra då de två platserna ligger nära varandra. Ingen är gripen i nuläget, men polisen tar gärna emot tips om någon har sett eller hört något.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.