Vaknade av att tjuvar gick in med nyckel

Ett par i Borås vakande under natten av att deras ytterdörr låstes upp. De valde då att springa från sin bostad och larma polisen.

ANNONS
|

Bakgrunden till inbrottet ska ha varit att en kvinna som bor i den aktuella lägenheten tidigare under dagen hade tappat sina nycklar.

När hon och hennes sambo låg och sov vaknade de båda av ljudet av att en man och kvinna tagit sig in i deras bostad med nyckel.

När de konstaterade att de inte var ensamma i hemmet la de benen på ryggen och lämnade bostaden.

Misstänkt par kontrolleras

När polisen kom till platsen var lägenheten tom. I sökandet efter gärningsmännen kontrollerades en man och en kvinna, som skulle kunna vara paret som tog sig in in i bostaden.

– Det finns omständigheter som talar för att det skulle kunna vara det här paret som var inne i lägenheten, men det är samtidigt inte helt klarlagt. De är uppskrivna som misstänkta, men är inte gripna, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Han berättar att fortsätta utredningsåtgärder under morgonen förhoppningsvis kan klargöra saken.

– De är uppskrivna som misstänkta, sedan får vi se om misstankarna stärks eller om de kommer att avskrivas, säger Fredrik Svedemyr.

I nuläget tyder inget på att tjuvarna ska ha fått med sig något från bostaden. Händelsen rubriceras därför som försök till grov stöld.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS