Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

"Vad som än har hänt så måste han hittas"

Mörkret har återigen lagt sig över Falkenberg och nu väntar en tredje natt i ovisshet om var Dante befinner sig. 12-åringen som hela staden pratar om har fortfarande inte synts till, men hoppet om att han snart ska återfinnas lever vidare.
– Vad som än har hänt måste han hittas, säger Åsa Bäckman som åkt upp från Halmstad för att delta i sökandet.

I ett skogsområde i stadsdelen Vinberg går en grupp frivilliga sökare från Missing people skallgångskedja. Flera av deltagarna har gjort samma procedur tre kvällar i rad. Målinriktat och metodiskt tar de sig fram genom snåren och buskagen. Det enda som hörs är ljudet av grenar som knäcks under fötterna.

– Gå nära varandra! Se till att ni inte missar en tennisboll eller ett par glasögon! ropar Martina Braglin, en av gruppledarna.

Hon går bakom kedjan av människor och ser till att ledet håller ihop. Då och då påminner hon om att hålla en armlängds avstånd till varandra.

Fick ledigt från jobbet

Elina Sjögren bor i Falkenberg och fick ledigt från jobbet under torsdagen för att vara med i sökandet.

– Jag hade ändå inte kunnat koncentrera mig på jobbet. Mina tankar är ju hela tiden här. Allt annat känns så världsligt just nu, säger hon och lyser med ficklampan framför sina fötter.

– Målet är ju att vi ska hitta honom välbehållen. Men sen jobbar man ju mot tiden. Och det är inte bra förutsättningar att jobba i mörkret, säger hon.

Taggbuskar får gruppen att stanna upp. Åsa Bäckman kryper igenom en av dem med armarna skyddande för ansiktet. Hon bor i Halmstad och åkte upp till Falkenberg under eftermiddagen.

– Det går inte att föreställa sig hur Dantes anhöriga har det. Jag är själv mamma och känner så starkt med dem. Även om det gått två dygn så kan man inte släppa hoppet. Vad som än har hänt så måste han hittas. Och det känns oerhört bra att göra det lilla man kan göra, säger hon.

Några i gruppen trampar igenom taket till en koja av ris. Återigen får deltagarna order om att stanna upp. De lyser med ficklampor från olika håll för att snart konstatera att inget nytt fynd har gjorts. Gruppledaren Martina ger en ny signal:

– Vi fortsätter.

Personer som kan ha information om Dantes försvinnande uppmanas kontakta polisen. Ring 114 14 och tryck sedan på 8 så kopplas du rätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.