Våldsamt upplopp på bilträff

Tumult och fylla vid stor bilträff i Vänersborg under lördagskvällen. Flera personer gick samman mot polisen.
– Det har varit så jädra kämpigt för nattpersonalen, säger stationsbefäl, Adam Schwitzgold på polisen.

ANNONS
|

Det var under lördagskvällen som polisen fick in tips om en möjlig bilträff någonstans i Fyrbodal. Senare under kvällen hade ett stort antal bilar samlats på torget i Vänersborg.

– Det var väldigt mycket folk, väldigt stökigt och väldigt mycket fylla, säger Adam Schwitzgold, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

”Mobb” går samman

Polisen uppskattar att 400-500 bilar var på platsen och flera svåra situationer uppstod. Särskilt ett ingripande sticker ut, berättar Schwitzgold.

– En person gör kraftigt motstånd vid ett ingripande. Personer runt omkring försöker stoppa det och lägger sig i, säger han och fortsätter:

– Det är en mobb människor som går ihop och uppmanar varandra att ge sig på polisen. Vilket de också gör, säger han.

ANNONS

Polisen har på söndagsmorgonen inte hunnit skriva ut anmälningarna och kan inte svara på hur många som misstänks för brott. Men våldsamt motstånd och våldsamt upplopp nämns av fu-ledare Adam Schwitzgold .

– Det är nattgänget som skriver. De har inte hunnit med. Det har varit så jädra kämpigt för nattpersonalen, säger han.

Polisen har ingen information om personskador i nuläget. Träffen pågick till strax efter midnatt. Totalt omhändertogs cirka femton personer, de flesta för tillnyktring.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS