Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Våldsamt upplopp i Borås – 100 personer inblandade

Ett storbråk bröt under tisdagskvällen ut i Norrby i Borås. Det ska handla om två grupperingar som slagits mot varandra och över hundra personer har varit inblandade, enligt polisen. En polis har skadats efter att ha fått en flaska i huvudet.

Polisen larmades först till platsen vid 19-tiden på tisdagen då en person uppgavs ha blivit misshandlad och cirka tio personer skulle vara inblandade i ett bråk. När polisen väl kom till platsen rörde det sig dock om fler personer än så.

– När vi kommer dit är det cirka hundra personer på platsen som är delaktiga på olika sätt. Poliserna fick kalla dit förstärkning, insatsstyrkan och helikopter, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen ska det handla om två grupperingar hemmahörande i området som slagits mot varandra, varav vissa av de delaktiga även gick till angrepp mot polisen. En del ska ha haft synliga tillhyggen. Under tisdagskvällen kunde polisen meddela att insatsen i området kommer att pågå under kvällen och natten med förstärkning från polisen i Göteborg.

– Vi jobbar också med utredningar om våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman men även trygghetsskapande med en hög närvaro i området. Så jobbar vi just nu och framåt, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr strax innan midnatt.

En polis förd till sjukhus

En polis fick föras till sjukhus under kvällen efter att ha fått en flaska kastad i huvudet. Polisen ska ha fått sy två stygn men mår under omständigheterna bra, och utöver den skadade polisen har ytterligare en person förts till sjukhus.

Sent på tisdagskvällen hade polisen ännu inte gjort några gripanden. Fredrik Svedemyr har inte heller några uppgifter om vad som har varit upprinnelsen till storbråket.

– Vi får se vad utredningarna framåt ger. Men i nuläget har jag inga uppgifter om vad som kan ha föranlett det här, säger han.

Händelserna i Borås rubriceras som våldsamt upplopp, misshandel och våld mot tjänsteman.

Strax innan 01 meddelade polisen att de trappar ner insatsen. Samtidigt kommer polis att finnas på plats i området under natten och morgondagen.

– Vi har mer eller mindre bara haft tillsyn nu på småtimmarna. Det lugnade ner sig mellan midnatt och klockan ett, och sedan dog det av, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Fortsatt arbete under onsdagen

Arbetet kring upploppet pågår även under onsdagen. Polisen jobbar främst med informationsinsamling och trygghetsskapande närvaro på platsen.

– Vi håller på och samlar in uppgifter från kameraövervakning och kroppskameror, och vi har även varit i området under dagen för att skapa trygghet, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.