Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Våldsam krock på E20 – tre poliser till sjukhus

En polisbil har krockat med en mindre lastbil på E20 utanför Hemsjö i Alingsås kommun. Fyra personer fick föras till sjukhus, varav tre poliser. Under räddningsarbetet stängdes hela E20 ner.

Strax efter tretiden under onsdagseftermiddagen krockade en polisbil med en mindre lastbil på E20 utanför Hemsjö i Alingsås kommun.

– Det stämmer. Patrullbil har krockat med personbil. Inga skador på personal, sade Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har skickat en opartisk polispatrull för att utreda händelsen. Fyra personer uppges ha skadats i olyckan, men skadeläget är oklart.

– Fyra personer är avtransportade med ambulans, sade Anders Dahn, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Alingsås.

Enligt polisen är tre av de som åkt till sjukhus poliser. Samtidigt uppger Alingsås sjukhus att man tagit emot tre personer med lindriga skador. Den fjärde fördes till ett annat sjukhus med oklara skador.

"Någon typ av minibuss"

Ett vittne från platsen berättade för GP att det var stopp på vägen.

– Jag står i kö här, det är totalstopp på vägen i riktning mot Alingsås. Det ser ut att vara någon typ av minibuss som ligger över vägen. Ser även ut som en krockad polisbil, sade vittnet Joakim Karlsson.

Enligt Trafikverket var  E20 helt avstängd mellan Göteborg och Alingsås, vilket gav upphov till långa köer. Det fanns ingen prognos för när vägen kunde öppnas igen.

– Det är avstängt i båda riktningar, sade Helena Bjerninge, Trafikledare vid Trafikverket.

Började öppna upp

Vid fyratiden under onsdagseftermiddagen uppgav räddningstjänsten att trafiken börjat komma igång sakteliga.

– Vi är fortfarande kvar i norrgående riktning och håller på med den sista bärgningen. Södergående är helt öppet, och man har öppnat en fil i norrgående riktning, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vid halv femtiden under eftermiddagen var en polispatrull fortfarande på platsen och väntade på bärgare. Trafikläget var då detsamma som en halvtimma tidigare.

– Vi inväntar fortfarande bärgare. Ett körfält är öppet just nu men i samband med själva bärgningsarbetet kan det bli någon ytterligare trafikstörning, säger Christer Fuxborg. 

Inte förrän vid halv åttatiden under onsdagskvällen uppger Trafikverket att vägen är helt öppnad i båda riktningar.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.