Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Växelfel vid Göteborg Central – flera avgångar fick ställas in

Ett växelfel ska ha inträffat strax utanför Centralstationen i Göteborg under torsdagseftermiddagen. Något som gjorde att flera spår in till centralen inte gick att använda. Enligt trafikverket ska flera tåglinjer därför ha varit försenade eller inställda.

Ett växelfel inträffade vid Göteborgs centralstation under torsdagseftermiddagen. Felet, som inträffade runt 18-tiden, innebär att spår 9 till 15 inte gick att använda i.

– Vi har personal på plats som felsöker just nu, men vi vet ännu inte vad det är som orsakat felet, säger Sara Lindström, presstalesperson vid Trafikverket.

Initialt hade man från Trafikverkets sida ingen aning om när felet kunde vara fixat, men redan strax innan 19 lyckades man åtgärda växelfelet.

Främst var det trafiken som går mellan Göteborg och Malmö, Kungsbacka, Vänersborg och Uddevalla som drabbades. En del avgångar fick ställas in under kvällen, men framförallt kommer rörde det sig om tågförseningar.

– Men för att se exakt vad som gäller så får jag hänvisa till respektive tågbolag, säger Sara Lindström.

Flera pendeltåg drabbas

Vid Västtrafiks störningstjänst kan man bekräfta att pendeltågen till Älvängen, Vänersborg och till Kungsbacka drabbades av växelfelet.

– I vissa fall fick vi hänvisa till nästa avgång och i andra fall satte vi in ersättningstrafik. Men vill man veta mer exakt får man gå in på vår hemsida för att se vad som gäller med just din avgång, säger Tina Zarej vid Västtrafiks störningstjänst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.