Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Välkomnar vintergäster till ön

Fyra år sedan påbörjad projektering slog Marstrands havshotell i början av november upp portarna till sitt nya utbyggda hotell. Nu kan de även stoltsera med att tagit sig in på White Guides lista över de hundra bästa hotellen i Sverige.

– Det är förstås jättekul och en stor ära, säger Daniel Svensson, vd för Marstrands havshotell, om nomineringen i den nya White guideboken, som lanseras i tryckt och digitalt format i morgon, 3 december och som GP skrev om här.
Daniel Svensson är även stolt över att få visa upp det nyutbyggda hotellet på Koön som invigs officiellt nästa vecka och med öppet hus för allmänheten 7-8 december. 

Fyra år har gått sedan man tillsammans med Wingårdhs arkitekter och Kungälvs kommun påbörjade arbetet som bland annat har inneburit att hotellrummen utökats med ett 40-tal rum och att både restaurang- och bardelen, samt hotellets träningsstudio och gym byggts ut till mer än fem gånger sin tidigare yta.
– Just den här delen av utbyggnaden är jag också extra nöjd med, säger Daniel Svensson om hotellets nya vardagsrum med plats för soffhäng och stora fönster med utsikt över Marstrandsön som speglar sig i vattnet på andra sidan sundet.

Sommartid sjuder Marstrand av liv. Förhoppningen är nu att locka fler gäster även resten av året att uppleva vad omgivningarna har att erbjuda i form av kultur, natur, vandring, fiske och andra utomhusaktiviteter till havs.
– Just nu har vi förstås även mycket julbordsevenemang och även ett samarbete på gång med Mimers hus gymnasium och deras estetelever som från och med januari kommer att underhålla på scen under våra söndagsbrunscher, berättar Daniel Svensson.
– För det är också en del av hela projektet vi velat skapa, att göra hotellet tillgängligt även för de som bor i närheten och erbjuda en lokal scen. 

Rent arbetsmässigt betyder det också mycket för Marstrand då hotellet, som har över 50 anställda på årsbasis, nu också räknar med att kunna anställa ytterligare ett 15-tal medarbetare när de är i full drift.
– Vi är som sagt både oerhört stolta och glada att äntligen vara i land med alltihop. Hade du frågat mig för en vecka sedan, då vi fortfarande arbetade in i det sista i princip dygnet runt, vet jag inte om jag hade trott på det själv.