Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mikael Berglund
Bild: Mikael Berglund

Väg full av sill – lastbil tappade last

En lastbil har tappat ut ett tiotal tunnor med sill på väg 169 på Tjörn. Räddningstjänsten tvingades stänga av vägen för sanering.
– Det är sill och sillspad på 100 meter av vägen, säger Robert Olsson vid räddningstjänsten.

Det var strax innan klockan 23 som räddningstjänsten larmades om ett utsläpp på väg 169 i höjd med Olsnäs på Tjörn. Det visade sig röra om en lastbil som tappat en lite udda last på vägbanan, vilket ställt till det för övrig trafik.

– Det är en lastbil som har tappat sill på vägen. Jag vet inte hur stora mängder det är, men vi ska sanera en del av vägbanan som är cirka 100 meter, säger Robert Olsson, insatsledare vid räddningstjänsten södra Bohuslän.

Bromsade för älg

Enligt räddningstjänsten ska lastbilen ha fraktat silltunnor när föraren bromsade in för en älg, vilket gav en förskjutning av lasten, vilket i sin tur öppnade dörrarna på släpet och stora lass med sill hamnade på vägen.

– Det är 10-20 fat med sill som har gått i gatan och de flesta har gått sönder. Det är sill och sillspad på 100 meter av vägen och det ligger sillfiléer i diket, säger Robert Olsson.

Mellan Fagerfjäll och Bleket på Tjörn ska vägen vara full av sill och silltunnor efter olyckan. Bärgare ska ha arbetat med att skyffla bort sill från vägen.

Vägen stängdes av

Den utspillda sillen har gjort vägbanan hal och räddningstjänsten stängde därför av vägen under arbetet.

– Vi kommer stänga av trafiken nu under cirka en timmes tid för att vi ska spola rent vägen, säger Robert Olsson.

Totalt har räddningstjänsten sex person på plats som arbetet med att rensa upp vägen under kvällen.

– Vi har plockat upp faten nu ombord på lastbilen och nu ska vi plocka upp det sista i sopsäckar och påbörja avspolning av vägen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.