Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild: TT

Ungdomsgäng kastade sten på 60-åring

Sju killar kastade sten efter en kvinna och hennes hundar på en skola i Trollhättan på tisdagskvällen.

Det var vid 18-tiden som kvinnan, som är i 60-årsåldern, var ute och gick med sina hundar. På en skolgården i Trollhättan gick hon förbi ett gäng på sju killar, troligen i 15–17-årsåldern. Enligt kvinnan, som vill vara anonym, undrade en av dem vad hon glodde på och sa några fula ord. När hon frågade vad han hade sagt började han kasta stenar och de andra ungdomarna hängde på, skriver TTELA

– En av hundarna blev träffad. Hon blev inte skadad, men kände av det och flög framåt med svansen mellan benen, berättar kvinnan.

Hon skyndade iväg mot hundrastgården medan stenarna – flera stora som knytnävar  haglade runt henne. Där fick hon låna en mobil av en man, så att hon kunde larma polisen.

– Jag bara skakade när jag pratade med polisen. Man blir så upprörd och förbannad, att de till och med går på privatpersoner och oskyldiga djur, säger hon.

Enligt kvinnan är det andra gången som hon har blivit utsatt för stenkastning vid skolan. I juli i år var det tre killar som gav sig på henne och hundarna.

– Jag kände igen tre av dem nu, det var samma killar, säger hon.

Enligt inre befäl på polisen i Trollhättan har det inte varit någon patrull på plats, men man har tagit upp en anmälan via polisens kontaktcenter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.