Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ungas hälsa får EU-stöd

Vad är hälsa för ungdomar idag och vad får dem att må bra? Det är frågor som under sommaren ska diskuteras under ett seminarium för ungdomar, politiker och tjänstemän.
Kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndal har fått EU-pengar motsvarande 38 000 euro för att utreda begreppet hälsa bland ungdomar. Jonas Agdur, avdelningschef på förvaltningen och den som sökte pengarna är belåten.
- Ungdomars hälsa är en av hörnstenarna i vår verksamhet och syftet med projektet är att identifiera vad som får ungdomar att må bra, säger han.
Stärka det friska
Grundtanken enligt projektbeskrivningen är att lyfta och stärka det friska hos ungdomar och visa på vad de anser att hälsa är för dem. Målet är sedan att sprida och ta del av friska beteenden samt öka kunskapen om levnadsvanor och förhållanden som är viktiga för ungdomars hälsa.
För att nå dithän ska det under sommaren anordnas ett fyradagars seminarium i Strömstad där både ungdomar, politiker och tjänstemän kommer att medverka.
Arrangör är Keks, ett nätverk startat av Jonas Agdur som vänder sig till kommuner och andra som driver öppen fritidsverksamhet för ungdomar. Deltagare är ungdomsgrupper från Mölndal, Stenungsund och Tynnereds stadsdel.
Resultaten ska sedan användas konkret och förhoppningen är att den lokala ungdomspolitiken ska bli bättre.