Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Unga bröder gör succé på Youtube

5-årige Rasmus Kullenberg Rothvall älskar tåg. Han och ett år yngre lillebrorsan Linus passionerade intresse har nu även gjort succé på Youtube där över en miljon tittare sett deras film från en järnvägsövergång i Mölndal.

GP träffar bröderna vid den järnvägsövergången i östra Mölndal för att höra mer om historien bakom den virala succén. Den bästa järnvägsövergången, enligt Rasmus själv som verkar veta vad han talar om efter att ha besökt otaliga järnvägsövergångar i Göteborg och övriga Sverige tillsammans med Linus och övriga familjen, vilket Mölndals-Posten skrev om först. 

Allt började för två år sedan, berättar mamma Veronika medan killarna gör sig redo vid bommarna för att invänta Västtrafiktåget från Borås.
– Rasmus var väl runt tre år då han fick ett brio-tåg och började bygga banor och städer. Men vi har också själva åkt mycket tåg och besökt olika stationer och järnvägsövergångar allteftersom intresset vuxit.

Av alla järnvägsövergångar är dock den i Mölndal bäst, tycker Rasmus.
– För här kommer inte bara containertåg, utan även vanliga tåg och pendeltåg, förklarar Rasmus som gillar det mesta som går på räls och även kan stoltsera med att ha åkt alla spårvagnar i Göteborg – i nummerordning.

På den egna Youtube-kanalen ”Rasmus järnvägsövergångar” laddar han med hjälp av pappa Christopher även upp klipp från sina tågäventyr där brorsan Linus ofta är med och assisterar. 
Som nu vid järnvägsövergången i Mölndal där de ställt upp sig med sina egentillverkade bommar och tågsignalskyltar i väntan på tåget, precis som i filmen med titeln "Tre tåg i Mölndal" som i skrivande stund setts av över en miljon tittare.

Söthetsfaktorn kan utan tvekan vara en del av framgångssagan, för bröderna är otroligt charmiga där de står förväntansfulla och väntar på ögonblicket då tåget ska rusa förbi.
Men Rasmus inte bara lägger ut filmer från sina tågutflykter, utan har även en egen podd där han berättar om olika järnvägsövergångar som han besökt och om varför de är bra eller dåliga.
– Den här är bäst, för att det kommer så många tåg här. Men jag gillar även den i Arendal där det kommer godståg med många vagnar, förklarar han.

Det är lätt att dra slutsatsen att Rasmus därför vill bli lokförare eller jobba med rälsbunden trafik i någon form i framtiden, men så är inte fallet.
– Jag ska bli Lamborghinidesigner, svarar han blixtsnabbt.

Varför då?
– För då tjänar man massor med pengar och får rabatt på Lamborgini, förklarar Rasmus, som gillar allt som går fort, som X2000 vilket är favorittåget.
Lillebrorsan Linus kan dock tänka sig en framtid som just lokförare.
– Ja, eller förskolelärare, säger han medan tåget rusar förbi bakom bommarna och mamma Veronika håller ett vakande öga över sina tågälskande söner.

Se filmen på: