Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ung man skjuten utanför Borås

En ung man påträffades på fredagen skjuten i Frufällan utanför Borås. Svårt skadad tog han sig till ett hus flera hundra meter från brottsplatsen där han fick hjälp. Ett stort polispådrag söker efter en eller flera gärningsmän. Den skjutne mannens skador betecknas som allvarliga men inte livshotande.
Bild: JOAKIM ERIKSSON
Bild: JOAKIM ERIKSSON

Larmet om skottlossning i ett skogsområde i Frufällan utanför Borås kom klockan 12.31 på fredagen. Polisen ryckte ut till platsen med flera enheter.

– Där påträffades en ung skottskadad man. Han var vaken och talbar när han fördes med ambulans till SÄS i Borås, säger Christer Fuxborg.

Under det fortsatta spaningsarbetet har polisen kommit fram till att ynglingen besköts vid Vikåsaudden, några hundratal meter från den plats där hans belägenhet upptäcktes. Enligt Aftonbladet var det ett hagelgevär han sköts med och den unga mannen ska också ha blivit avtvingad sina kläder.

– Han lyckades ta sig till ett hus några hundratal meter från brottsplatsen. Där kunde man ge honom hjälp och slå larm. I samma veva fick vi flera larm från personer i området som hört skottlossning, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Vid sjukhuset i Borås uppger man enligt polisen att den skjutne är allvarligt skadad men att skadorna inte är livshotande.

Polisen har ett stort pådrag i området. Man söker av närområdet med helikopter och hundar och tekniker fingranskar terrängen i jakten på bevis.

Oscar Åberg är polisens insatschef på plats:

– Vi har väldigt stora resurser igång, spanar efter gärningsmannen och gör sökningar i området för brottsplatsen för att säkra bevis, säger han till P4 Sjuhärad.

Oscar Åberg betonar att polisen vill komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser som kan sättas i samband med skottdramat.

– Vi vill gärna prata med vittnen, säger han.

Polisen bedriver ett intensivt spaningsarbete där man bland annat kartlägger den skottskadades vänkrets och hör personer i hans omgivning i sökandet efter gärningsmannen.

– Jag vill inte kommentera i vilken riktning vi söker utan kan bara konstatera att det ännu inte finns någon misstänkt gripen, förklarade Thomas Fuxborg vid 16.30-tiden.

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.