Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Ung man skjuten till döds utanför Borås

Vid sju-tiden under lördagskvällen sköts en man i 25-årsåldern till döds i en lägenhet i Tranemo kommun. Gärningsmännen tog sig in i lägenheten genom balkongen och flydde sedan till fots. Nu pågår en utredning om mord alternativt dråp, ingen har gripits.

En person blev vid sju-tiden under lördagskvällen skjuten till döds i en lägenhet i Tranemo kommun söder om Borås.
– En man i 25-årsåldern har blivit skjuten och avlidit av skadorna, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen i region Väst.

Mannen hittades inomhus i en bostad och fördes enligt polisen till sjukhus med skottskador, men hans liv gick inte att rädda. 
– Personen är påträffad skjuten inomhus i ett bostadsområde, sa Stina Frenning, jourhavande förundersökningsledare i Älvsborg. 

Bostaden har spärrats av för teknisk undersökning och under kvällen tog sig polisens tekniker till adressen.
– Vi vet var det har inträffats och kommer att göra en omfattande teknisk undersökning av brottsplatsen. Det kommer att ta flera timmar, menade Ann-Christin Löfstrand under lördagskvällen.

Klättrade in via balkongen

Polisen har fått in uppgifter om att några maskerade personer har tagit sig in i lägenheten via balkongen och skjutit en man. Personerna ska därefter ha flytt platsen lika fort som de kom. Gärningsmännen ska ha setts lämnat platsen till fots men de kan möjligtvis haft en motorcykel parkerad i närområdet.

När polisen kommer fram har den skjutne mannen fortfarande vid liv. Han har redan förts till sjukhus i en privat bil men förflyttas ganska omgående med hjälp av ambulanshelikopter till ett annat sjukhus för att förbättra chanserna att överleva. 

Polisen inleder en insats på platsen och spärrar av lägenheten. Man söker efter gärningsmännen med hjälp av hund utan resultat. På platsen för brottet håller polisen förhör för att få klarhet i vad som har hänt. Men mycket är fortfarande oklart.

– Vi har inte passerat tolvtimmarsgränsen än så förundersökningen är fortfarande bara påbörjad. Vi har inga svar just nu, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen vid region Väst.

Insatsstyrkan inlarmad

Även polisens insatsstyrka larmades in på grund av händelsen. 
– De är alltid i tjänst och vi har begärt dem till platsen för att assistera oss, sa Ann-Christin Löfstrand.

Ett vittne berättade för GP om ett stort polispådrag på platsen.
– Det är flera polispatruller här, minst två hundpatruller och insatsstyrkan är här också. Dessutom var det fortfarande ambulanser på platsen bara för en liten stund sedan.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen mord alternativt dråp. En teknisk undersökning har påbörjats men den är på söndagsmorgonen ännu inte avslutad. Ingen är i nuläget misstänkt för brottet.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.