Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ung man misstänks blivit kidnappad i Alingsås

En man i 25-årsåldern misstänks ha blivit kidnappad. Sedan snart två veckor tillbaka är mannen spårlöst försvunnen.
– Vi får signaler att någonting har hänt honom som inte är normalt, säger polisens förundersökningsledare Mats Axelsson.

Mannen i fråga sågs senast utanför Ica Maxi i köpcentret Vimpeln i Alingsås klockan 21.21 den 12 oktober. Två dagar senare larmades polisen av anhöriga till mannen att han saknades.

– Det är en man som under kvällen har uppehållit sig i gallerian Vimpeln i Alingsås. På kvällen 21.21 lämnar han Vimpeln för sista gången och går ut genom svängdörrar ut mot Vimpelns huvudentré och den stora parkeringen mot 180:an i Alingsås, säger Greta Larsson, förundersökningsledare på avdelningen försvunna personer i polisområde Älvsborg.

Helgen efter att mannen försvann inleddes en sökinsats i Alingsås, där bland annat Missing People också deltog. Insatsen har dock varit resultatlös.

Misstänkt kidnappning

På grund av omständigheterna kring försvinnandet inledde polisen en förundersökning gällande misstänkt människorov under måndagen.

– Det är för att han har försvunnit, och det har inte skett frivilligt på något sätt. Utan det är någon som har gjort att han har försvunnit, säger Mats Axelsson, förundersökningen på Grova brott i Alingsås.

Finns det något särskilt som styrker att han blivit bortförd mot sin vilja?

– Vi har hört ett antal personer runt den här försvunne personen, allt från anhöriga till kompisar. Ingen kan ge oss en rimlig förklaring till varför han skulle hålla sig undan frivilligt.

– Vi får signaler att någonting har hänt honom som inte är normalt och vi tar de anhörigas oro på allvar.

Söker efter tips

Polisen bedriver nu två parallella ärenden, en på utredningsavdelningen för försvunna personer och en på grova brott. Det är ett arbetssätt som tidigare använts vid liknande ärenden, framförallt ett uppmärksammat mord i Alingsås 2008.

Polisen uppmanar alla som gjort iakttagelser att ringa och tipsa polisen på 114 14.

– Det vi egentligen vet är att han försvann 21.21 utanför Ica Maxi. Han gick ut för den utgången och sedan är han helt uppslukad. Vi är intresserade av iakttagelser och om någon sett honom vid Ica Maxi vid tidpunkten, säger Mats Axelsson.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.