Ung kvinna hittad mördad i Vårgårda

ANNONS
|

Den unga kvinnan hittades död i en lägenhet vid lunchtid i Vårgårda på torsdagen. Kvinnan hade utsatts för kraftigt våld.

Hon hade tidigare på dagen anmälts försvunnen av anhöriga och vänner som var oroliga. De hade försökt få kontakt med henne på onsdagskvällen utan att lyckats. När polisen tog sig in i expojkvännens lägenhet hittades den försvunna kvinnan avliden. Den tidigare pojkvännen fanns inte på plats.

Enligt uppgifter från polisen ska grannar ha hört ljud från lägenheten kvällen innan som de tolkat som ett bråk.

– Det är någonting som har framkommit i dag, att man hört liv från lägenheten. Ingen hörde av sig i går, så det var förmodligen inte i den omfattningen att man har ringt till polisen, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen region Väst.

ANNONS

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp. Ingen har gripits, men enligt polisen är kvinnans tidigare pojkvän misstänkt. Mannen har blivit efterlyst.

Vid 16.15-tiden letade polisen fortfarande efter mannen.

- Han är inte påträffad, säger Christer Fuxborg.

Var geografiskt letar polisen?

– Vad som är brukligt i dessa lägen är att man tittar på personens familj, arbetskamrater och vänskapskrets, sedan har jag ingen kunskap om var exakt man letar i det här ärendet.

Lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning.

ANNONS