Ullared-vd in i lokalpolitiken

ANNONS
|

Gekås avgående chef, tar ett kliv in i Falkenbergs kommunpolitiska liv och blir moderat ordförande i Falkenbergs Stadshus AB, koncernbolaget som har det övergripande ansvaret för Falkenbergs kommunala bolag, skriver Hallands Nyheter.

– Jag är ingen inbiten Moderat, utan har vandrat mellan olika partier. I min hemkommun fick inte Moderaterna min röst senast, men däremot på riksplanet. Men det är nog inte på de politiska meriterna som jag i första hand får det här uppdraget, säger Boris Lennerhov som efter årsskiftet endast har kvar en rådgivar- och styrelsefunktion på Gekås.

Det ställs heller inget formellt krav på att en styrelseledamot i sådant här kommunalt bolag måste vara bosatt i kommunen, och därmed är det fritt fram för Lennerhov (som bor i Båstad). Lennerhov var inte valberedningens förslag, utan hans namn fördes fram och fick stöd på Moderaternas möte.

ANNONS

– Och med min kunskap från näringslivet har jag väl en del att bidra med. Dessutom kan jag mer om Falkenbergs kommun än min hemkommun, eftersom jag jobbat här i så många år, säger Lennerhov.

I våras drabbades Boris Lennerhov av cancer och var sjukskriven från sin tjänst som chef för Gekås i fyra månader. I början av oktober friskförklarades han.

– Under fyra månader med gifter, utan att kunna röra på sig blir man rätt klen men hjärnan påverkas ju inte. Jag jobbar så mycket jag kan, orkar jag inte får jag åka hem.

– Jag mår rätt okej fast jag är trött, sa till Hallands Nyheter han efter sin första arbetsvecka.

ANNONS