Jessica Malm i tv-studion som just nu renoveras.
Jessica Malm i tv-studion som just nu renoveras.

Tv-studio väcks till liv på nytt

ANNONS
|

Det finns fortfarande lämningar från studions storhetstid på 1990-talet i lokalerna. Ett par inramade tavlor från Sikta mot stjärnorna hänger i kapprummet.

Inne i den väldiga tv-studion luktar det målarfärg. Allt ska målas svart.

– Det finns så mycket förutsättningar i lokalen. Mycket av tekniken sitter kvar, det är högt i tak och det sitter ljudabsorbenter på väggar och tak. Vi såg en möjlighet att dra igång det här igen, säger Jessica Malm som arbetar som fastighetsutvecklare på Hantverkslokaler som äger Jonsereds fabriker där studion ligger.

Efter att ha filmat framgångsrika tv-produktioner som Sikta mot stjärnorna, Tur i kärlek och Vita lögner i studion i Jonsered lämnade produktionsbolaget MTV, i dag Mastiff, lokalerna runt millenniumskiftet. Sedan dess har lokalerna stått tomma, men nu blåser alltså den nya ägaren liv i lokalerna igen.

ANNONS

– Vår förhoppning är att Jonsereds fabriker hamnar på kartan igen, säger Jessica Malm.

Efterfrågad

Hon har tidigare fått förfrågningar om den här typen av lokal från olika produktionsbolag. Och de senaste veckorna har efterfrågan visat sig stor.

– Jag trodde inte att den skulle få så stor uppmärksamhet, men de senaste två veckorna har många hört av sig, säger hon.

Lokalen är redan bokad för en första produktion, ett pilotprogram för tv ska filmas här i mars. Vilket produktionsbolag och vad det är för program är hemligt.

Nu pågår renoveringen av lokalerna för fullt. Köket, logerna och studion, som är 700 kvadratmeter stor och har en takhöjd på sex meter, ska göras i ordning. I slutet av januari ska arbetet vara klart.

– Vi hoppas att allt ska fungera som det ska och att det blir många spännande produktioner. Det hade varit kul om det blev ett litet kluster för media och en mer kreativ miljö här ute, säger Jessica Malm.

Fakta: Jonsereds fabriker

ANNONS

* Grundades på 1840-talet av William Gibson för tillverkning segelduk

* Är i dag klassat som riksintresse för naturvård och kulturmiljövård

* Består av karaktäristiska tegelbyggnader som i dag ägs av Hantverkslokaler och bland annat hyrs ut som kontorslokaler till olika företag

ANNONS