Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tv-pirat dömd till miljonskadestånd

En 29-årig trollhättebo döms till villkorlig dom och ska betala miljonskadestånd för att ha bedrivit pirat-tv-verksamhet.

29-åringen döms av Vänersborgs tingsrätt att betala närmare 4,6 miljoner kronor i skadestånd till tre tv-bolag, för så kallad cardsharing (kortdelning). Mannen har under 17 månader levererat kabel-tv-paket till hundratals kunder i främst Trollhättan och Vänersborg.

Verksamheten pågick under 2011 och 2012. 29-åringen har erkänt brottsligheten till viss del, men han hävdade att det handlade om 35 kunder.

Men då polisen under utredningen funnit en kundlista på mannens arbetsplats, innehållande 400 användare, konstaterar tingsrätten att det handlar om betydligt fler kunder än vad 29-åringen medgett. Exakt hur många kunder 29-åringen hade är svårt att bevisa, menar tingsrätten, men slår fast at det handlar om åtminstone 75 under 2011 och 150 under 2012.

Mannen har tagit antingen 600 kronor eller 900 kronor per halvår i betalt av sina kunder, beroende på vilket paket han tillhandahållit.

29-åringen hade iordningställt en server på sin arbetsplats, han hade också två servrar med tillhörande utrustning i ett lånat utrymme på Innovatum i Trollhättan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.