Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två till sjukhus efter misstänkt mordförsök

Polisen utreder mordförsök sedan två personer förts till sjukhuset i Borås med stickskador. De dök upp på akuten en kort tid efter att polisen larmats om ett större bråk där knivar ska ha varit inblandade. Ingen av dem ska ha livshotande skador.

Det var strax innan 18 på söndagen som polisen larmades till stadsdelen Norrby i Borås där ett större gäng ska ha hamnat i bråk.

– Det uppgavs vara mellan tio och femton personer och det pratades om att någon eller flera av dem hade kniv. Men innan vi kommer fram till platsen har de lämnat, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Bara några minuter senare dök två personer upp på sjukhuset i Borås med stickskador. Det rörde sig enligt polisen om en man i 25-årsåldern och en person till.

– Den andra personen har jag inga mer detaljerade uppgifter om. Vi utgår ifrån att de båda har varit inblandade i bråket i Norrby, säger Göran Carlbom.

Ingen av personerna ska ha livshotande skador, men händelsen utreds ändå som mordförsök.

– Det beror bland annat på var i kroppen skadan är och det faktum att tillhygge har använts. I det här fallet är skadorna inte livshotande men det kan vara en tillfällighet. Därför rubricerar vi det ändå som försök till mord, säger Göran Carlbom.

I nuläget är ingen frihetsberövad, men polisen är kvar i området där bråket ska ha ägt rum och utanför sjukhuset.

– Det var oroligt kring akutmottagningen så där har vi spärrat av och vi har patruller kvar på plats. Vi jobbar med att samla in information om vad som har hänt från personer både vid sjukhuset och vid den misstänkta brottsplatsen, säger Göran Carlbom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.