Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två till sjukhus efter lastbilsolycka på E6

En större olycka med två lastbilar har inträffat på E6 i Tanum och två personer har körts till sjukhus.

Olyckan inträffade strax efter 17 på E6, söder om Gerumstunneln i Tanum, skriver Bohusläningen.

Enligt uppgifter från SOS Alarm ska det ha varit en lastbil som har kört in i en annan bakifrån. Den påkörda lastbilen ska enligt SOS Alarm ha stått still på motorvägen. Enligt räddningstjänsten står den ena lastbilen halvt om halvt i vägrenen.

Ambulanshelikopter kallad till platsen

Enligt räddningstjänsten, som var först på plats, var det en stor olycka. En person var kvar i en av lastbilarna. Även polis och ambulans larmades till olycksplatsen, liksom ambulanshelikoptern, det är dock oklart om den körde ända fram. 

– En trailer har kört in i annan trailer. En person är skadad och avförd till sjukhus med ambulans, sa Håkan Baatz, styrkeledare på räddningstjänsten.

Totalstopp på E6

Olyckan medförde totalstopp i trafiken i båda riktningar söder om världsarvet.

- Det är begränsad framkomlighet på plats ett tag till, sa Håkan Baatz, vid 18:20-tiden.

Klockan 18:44 meddelade räddningstjänsten på plats att en södergående fil hade öppnats och att trafiken norrut flyter normalt.

Två till sjukhus

Enligt SOS Alarm har två män körts till sjukhus, men det är oklart med vilka skador. Enligt polisen väntar en ambulanshelikopter på att eventuellt flyga vidare med en av de skadade.

Sjukhusets kommunikationschef Niklas Claesson bekräftar att två män har förts till sjukhus, de kom in till akuten på Näl vid 19.30-tiden. Den ena mannen uppges ha lindriga skador, medan den andre uppges vara allvarligt skadad men att tillståndet bedöms som stabilt.