Två olyckor på R40 – blixthalka på grund av hagel

Två olyckor har skett på Riksväg 40 under måndagsmorgonen – en personbil har voltat av vägen. Räddningstjänsten varnar för extremt halka efter hagelskurar.
– Det är problematiskt väglag efter hagelskurar. Det är halka och svår sikt så vi har gått ut via Trafikverket och varnar, säger Tommy Liback.

ANNONS
|

Ungefär vid 08.50 och 09.30 på måndagsmorgonen skedde två olyckor på Riksväg 40 mellan Grönkullemotet och Viared.

– Den första olyckan, närmare Bollebygd, handlade om en personbil med fem personer som kört ut i terrängen, voltade och la sig på taket, säger Tommy Liback, inre befäl vid Södra Älvsborgs Räddningstjänst.

Alla fem personer ska ha varit ute ur bilen när räddningstjänsten kom fram till platsen.

Vid den andra olyckan var det en personbil som körde ner i diket men vände sedan upp igen och delvis blockerade vägbanan. Bilen ska också ha kört in i räcket.

– Det är problematiskt väglag efter hagelskurar. Det är halka och svår sikt så vi har gått ut via Trafikverket och varnar, säger Tommy Liback.

ANNONS

Ingen till sjukhus

Strax efter 10-tiden meddelar SOS Alarm att ingen av de inblandade i de två olyckorna förts iväg till sjukhus.

– Olyckorna har skett ungefär på samma ställe, men ingen har införts därifrån. Både räddningstjänst och ambulans har varit på plats och nu lämnat, säger Henrik Östling, teamledare vid SOS Alarm.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS