Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Två misstänkta efter skottlossning

En man blev skjuten i centrala Falkenberg under tisdagen. Enligt uppgifter till polisen lämnade en misstänkt man hastigt platsen på motorcykel. Senare meddelade polisen att två män gripits misstänkta för försök till mord, men åklagare hävde gripandet kort efter. Männen är dock fortsatt misstänkta.

Polisen larmades runt 15.30-tiden under tisdagen av allmänheten om en skottskadad man i centrala Falkenberg. Mannen som är i 25-årsåldern har enligt polisen troligen blivit skjuten i låret.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi hade lite problem att lokalisera adressen för brottet först på grund av språkproblem som gjorde det svårt att hitta brottsplatsen. Det fördröjde insatsen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen.

Dådet ska ha inträffat i närheten av en restaurang i korsningen Plantérvägen och Rådmansgatan. Platsen är för tillfället avspärrad för teknisk undersökning.

Den skottskadade mannen hämtades kort efteråt med ambulans och fördes till Halmstads sjukhus. Skadeläget är ännu oklart. I nuläget har man heller inga misstänkta.

– Enligt uppgift lämnade en man platsen hastigt på motorcykel, säger Stefan Gustafsson.

Runt 16.30-tiden meddelade man från polisens håll att en förundersökning inletts med rubricering försök till mord.

Genomfört husrannsakan

Runt klockan 17.30 meddelade polisen att man arbetade för fullt med att förhöra vittnen som befunnit sig på brottsplatsen. Två personer fick också följa med till stationen för vittnesförhör.

Man har även genomfört en husrannsakan i en bostad som är kopplad till händelsen, men ville inte bekräfta om man hade någon misstänkt gripen.

– Vi kommer inte kunna ge ut den informationen just nu. Det råder förundersökningssekretess på det. Vi samlar just nu in så mycket information som möjligt. Förhoppningsvis kan informationen leda framåt, berättade Stefan Gustafsson då.

Polisen har också hört den skottskadade mannen på sjukhuset. Exakt vad som framkom i förhöret vill man dock inte går ut med.

Den skottskadade mannen ska också vara känd av polisen i Falkenberg sedan tidigare.

Två män gripna

Vid 21-tiden meddelade polisen att två män har gripits misstänkta för försök till mord. De båda männen ska ha befunnit sig vid brottsplatsen och blev medtagna till förhör, och blev alltså gripna några timmar senare.

Polisen ville inte gå in på vad som låg bakom gripandet, men uppger att mycket pekade på att de uppgifter de fick in inledningsvis inte stämmer.

Kort efter gripandet meddelade polisen att åklagaren valt att upphäva gripandet,

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.