Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två män skjutna - misstänkta gärningsmän anhållna

Under lördagskvällen uppsökte en man själv akuten i Borås med skottskador. Bara timmar senare under natten till söndag kommer ännu en skottskadad man in till sjukhuset. Polisen har inlett två förundersökningar gällande försök till mord och två män har anhållits misstänkta för mordförsök i det senare fallet. – Under dagen har två män i 35 respektive 40-årsåldern hämtats in till förhör. Efter förhör anhölls båda två av åklagare misstänkta för försök till mord, säger Peter Adlersson vid polisen.

Polisen larmades klockan 18.20 på lördagskvällen till Södra Älvsborgs sjukhus i Borås efter att en man själv stapplade in till akuten med vad polisen misstänker är skottskador. 

Den skjutne mannen är enligt Ulf Eriksson, gruppchef vid polisens ledningscentral i region väst, i 30-årsåldern. Mannen har enligt polisen förts till operation under lördagskvällen. 

– Jag har inga uppgifter om hans skadeläge. Skadorna är för oss i nuläget oklara, säger Ulf Eriksson. 

Polisen har efter förhör med flera personer kommit fram till att den troliga brottsplatsen är Hulta torg. Där har även en teknisk undersökning genomförts.

På söndagsmorgonen är fortfarande ingen gripen.

Hör vittnen

Fredrik Zetterlund är inre befäl vid polisen i Borås. Vid 21-tiden berättar Zetterlund att polisen har hört personer som eventuellt kan vara vittnen till mordförsöket.

– Vi håller på att höra vittnen. Vi vet ännu inte om personerna som vi har hört kan vara vittnen till själva händelsen eller om de bara har varit i anslutning till mannen på lasarettet. Det är sådant som vi håller på att kolla upp just nu, säger Fredrik Zetterlund. 

Han berättar att polisen vet identiteten på den skottskadade mannen. Zetterlund vill däremot inte uppge om han är känd av polisen sedan tidigare. 

– Det vill jag inte kommenterar i nuläget. 

Hur många skott har mannen blivit skjuten med?

– Det är inte klarlagt än. Han har förts till operation och än så länge är skadorna oklara för oss, säger Fredrik Zetterlund. 

Borås har de senaste åren drabbats av en rad olika våldsdåd där framför allt två rivaliserande gäng ligger i konflikt med varandra. Det är oklart om lördagens misstänkta mordförsök har något att göra med den pågående konflikten i staden. 

Ny skottlossning 

Under natten till söndag inträffade ännu en skottlossning i Borås. Vid 04.26 larmades polisen då allmänheten hade hört skottlossning. Polisen åkte till området och letade men en skjuten man hann själv komma in till sjukhuset.

Den skjutne mannen har efter händelsen tagit sig mot Sandgärdesgatan och polishuset innan han blev körd till sjukhuset.

– En skottskadad man kom själv in till Södra Älvsborgs sjukhus, han förefaller vara träffad av ett par skott, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl hos polisen i region väst.

Mannen är enligt polisen född 1994, hans skadeläge är i nuläget oklart och polisen har inte lyckats förhöra honom än. 

Händelsen rubriceras som försök till mord. 

Söker förare till svart Audi

Polisen försökte lokalisera en eventuell brottsplats utifrån olika vittnesuppgifter. Det är i de centrala delarna av Borås och ett område vid Stora torget i centrala Borås har spärrats av. Flera tomhylsor har anträffats i området Österlånggatan, Stora Brogatan samt Allégatan.

Vid lunchtid kommer polisen med nya uppgifter om ett spår de följer. De söker föraren till en svart Audi som de tror kan ge uppgifter om händelsen. Enligt uppgift ska bilen ha cirkulerat i området under tiden för brottet.

Polisen uppmanar personer som har gjort iakttagelser i området mellan 04.00 - 04.30 att höra av sig på 114 14.

Vid 15.00-tiden på eftermiddagen uppger polisen att två män är anhållna misstänkta för försök till mord.

I nuläget arbetar polisen med arbetshypotesen att de båda skjutningarna inte har något samband.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.