Bränder och bilbränder i Trollhättan under torsdagskvällen.
Bränder och bilbränder i Trollhättan under torsdagskvällen. Bild: Andreas Olsson

Två män begärs häktade för bränderna

Två män greps misstänkta för bränderna i Trollhättan förra veckan. Nu begärs båda häktade skäligen misstänkta för grov mordbrand, meddelar Åklagarmyndigheten.

ANNONS
|

Sent på torsdagskvällen förra veckan kom det första larmet om brand i Trollhättan. Efter det kom larm, efter larm, efter larm. Totalt handlade det om sex bränder på omkring två timmar.

Bränderna, i både bilar och byggnader, bröt ut på flera platser i Trollhättan. Flera vittnen såg hur unga personer sprang ifrån brandhärdarna och polisen misstänker att det rör sig om någon form av samordnad attack.

Begärs häktade

Två män greps och anhölls under fredagen. Nu meddelar Åklagarmyndigheten att männen har begärts häktade.

– De två männen är begärs häktade på skälig misstanke för grov mordbrand, säger Ann Öberg på Åklagarmyndighetens presstjänst.

ANNONS

Misstankegraden är den lägre och enligt jouråklagaren kommer häktningsförhandlingen hållas tidigast imorgon, tisdag, förmiddag.

LÄS MER:Övervakningsfilmer analyseras i brandutredningen

LÄS MER:Fredrik vittne till branden i centrala Trollhättan: Det bara exploderade”

LÄS MER:Två anhållna efter bränder i Trollhättan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS